Uitvaartverzorging -en begeleiding

Als een familielid of goede vriend is overleden staan de nabestaanden voor de opgave om in korte tijd de uitvaartplechtigheid vorm te geven.


 Tijdens een uitvaartplechtigheid worden vaak teksten voorgedragen. Soms is het lastig om hiervoor de juiste woorden te vinden.

Vaak is het moeilijk om die woorden op de uitvaart zélf uit te spreken. Als jij voor deze taak staat en je hebt er moeite mee, kun je een beroep doen op mij. 

 

Het is mooi en persoonlijk als er ook een In Memoriam wordt voorgedragen, een “nagedachtenis” of “levensloop”. Er wordt stilgestaan bij de betekenis van het leven van de overledene.


Met het schrijven van dit In Memoriam wil ik je graag helpen. Samen vinden we de juiste woorden. Als je dat wilt kan ik de tekst ook namens jou tijdens de plechtigheid uitspreken. 


In de dagen voor het afscheid kom ik bij jou/jullie om te luisteren naar jullie verhaal. Ik probeer een beeld te krijgen van de overledene, van wat hem of haar typeerde, wat zo eigen aan hem of haar was.


Samen denken we na over wat er allemaal gezegd gaat worden, wie er allemaal iets willen zeggen en welke symbolen en/of rituelen je zou willen gebruiken zodat de dienst helemaal past bij de overledene.  

En dan ga ik naar huis, laat ik alles opnieuw de revue passeren en ga ik schrijven.

 

Als ik het In Memoriam af heb, zal ik deze op een afgesproken tijdstip telefonisch voordragen, waarna er nog correcties of aanvullingen in aangebracht kunnen worden. Want ieder woord moet kloppen.


Het staat jou altijd vrij om tot vlak voor de plechtigheid of zelfs nog tijdens te besluiten het zelf te willen voordragen. 

Het is jouw/jullie afscheid en het kan maar één keer. 


Een afscheid waar je met een positief gevoel op terug kijkt, kan een bijdrage leveren aan de rouwverwerking.

 

 

Op het moment dat je dierbare is overleden moet je ingrijpende beslissingen nemen.


Ook al was je er misschien zelfs wel op voorbereid, toch komt het ook weer onverwachts en vraag je je misschien wel af: wat nu?


Het is fijn als je dan weet wie je kunt bellen.


Als je hebt besloten dat je mij of één van mijn collega's als uitvaartbegeleider in wilt schakelen zal ik of mijn collega aan de telefoon al de eerste benodigde stappen met je doornemen.


Wij zullen de rust nemen om samen met jou/jullie de stappen te nemen die op dat moment nodig zijn en proberen helder te krijgen wat bij jou/jullie en de overledene past.

In de dagen die volgen houden we een intensief contact en geven we met elkaar de uitvaart vorm.


Er is meer mogelijk dan dat mensen soms verwachten, met ons is alles bespreekbaar en een verzekering die elders loopt is daarbij zeker geen obstakel.


Informeer naar de mogelijkheden.


De uitvaartbegeleiding en verzorging doe ik binnen het team van Lotus uitvaartverzorging en -begeleiding. De visie en werkwijze van Lotus en Agnez sluiten bij elkaar aan. 


Voor meer informatie over onze werkwijze en mogelijkheden verwijs ik je naar de website van Lotusuitvaart.nl.

Waar transparantie hoog in het vaandel staat